SABEN F – LO MODEL

Besleme ve İstifleme Sistemi

Kullanıldığı Alanlar:
Tela yapıştırma ve ütüleme sistemlerinde kullanılır , Uygulama alanı daha çok takım elbise, gömlek, pantolon ve t-shirt telalarının yapıştırmasıdır. Girişte bulunan Pvc konveyör sayesinde ısı kaybı büyük oranda düşürülmüş olup elektrik sarfi yatı büyük oranda azaltılmıştır . Pnömatik sistem sayesinde tefl on bantlardaki hassasiyet minimize edilir ,bulunan geniş çaplı baskı merdaneleri sayesinde en ideal,homojen baskı ve doğru yapıştırma elde edilmektedir. Makinalarımızda Eksiz
Antistatik tefl on bantlar kullanılarak ürünler üzerindeki iz problemleri kaldırılmış ve bant ömrü dahada uzatılmıştır. Makinalarımızda özel tasarım iki grup balina rezistans sistemi bulunmakta olup bant yüzeyi üst ve alt olarak eşit derece ve dört bölgede kontrol edilerek hassasiyet arttırılmıştır. Makinamızda bulunan ergonomik dönerli silikon sıyırıcılar sayesinde bir yandan bandın yüzeyini temizlerken diğer taraftan çıkan ürünlerin toplanması sağlanmaktadır. Modellere göre Saben F – Lo serisi 60-75-100-120-140-160 cm çalışma alanına uygun şekilde üretilebilmektedir.

Besleme ünitesi:
Bu sistem sayesinde makinada bant genişliklerine göre besleme sistemi eklenebilmekte olup daha verimli çalışma sağlanamaktadır. Doğru tela yapıştırma işlemi, çalışılan ürün, ısı ve baskı bölgesindeki geçişi sırasında gerçekleşir. Besleme sistemi sayesinde, kullanılmış olan tela presinin bant genişliğine göre, her personelin eşit bir şekilde ürün vermesini ve bu sayede tam kullanıma elverişli olması sağlanmaktadır. Besleme ünitesinde ısınan bölge olmadığı için, üründe tünele giriş esnasına kadar herhangi bir yapıştırma süreci başlamamış olur ve doğru yapıştırma elde edilir.

İstifleme ünitesi:
Tela yapıştırma işleminde ürün, ıs ve baskıya maruz kaldığı için çıkışta dinlendirilmeden müdahale edildiğinden dolayı ürün üzerinde el izi ve kabarcıklar görülebilmektedir. Bu problemler üretim aşamasında deformasyona yol açar ve doğru yapıştırma olarak kabul edilemez.Otomatik istifl eme sayesinde öncelikle günümüz şartlarında personel maliyetlerini göz önüne alacak olursak, makina çıkışında çalışılan işe göre 2 ila 4 personelden istifade edilmektedir. Sonrasında otomatik stabil istifl eme yapılarak hem ürün sıcakken temasta bulunulmamış , hem de düzgün bir istifl eme gerçekleştirilerek doğru yapıştırma elde edilir.

Manyetik Metal Tutucu Bar:
Tela presinin üretiminde kullanılan eksiz tefl on bantlar ve silikon merdaneler zarar görmesini istemeyeceğimiz ürünler arasındadır. Öncelikle maliyet açısından sonrasında erken deformasyon olabileceğinden dolayı , çalışılan ürünler üzerinde unutulabilecek toplu iğne veya çalışan personelin kullandığı makas gibi istem dışı herhangi bir meta ürünün yürüyen aksama girmesini önlemek için opsiyonel olarak tasarlanmıştır.

Statik Alıcı Bar :
Çalışılan ürünlerin özelliklerine göre ısıya maruz kalmaları durumunda haraketli ortamda oluşan elektriklenme statik alıcı bar olmaması durumunda çıkışta ürüne haraket verebilir. Bu durum gerçekleşmesini istemediğimiz durumlar arasındadır, önlem olarak statik bar makinaya opsiyonel olarak ilave edilebilir ve kusursuz bir toplama gerçekleştirilir.